Recept: Cheesecake van Skyr met rood fruit & speculoos

Wat heb je nodig? - 180 gram havermout - 90 gram amandelmeel - 120 ml gesmolten kokosolie - 9 eetlepels agave siroop (bodem + taart) - 500 gram Skyr yoghurt (kan ook met kwark) - 3 eetlepels magere melk - vanille korreltjes - 7 blaadjes gelatine - 300 gram rood fruit - 6 speculoos koekjes (6 granen)
Hoe maak je het klaar? 1. Bodem Verwarm de oven op 190 graden. Leg een bakpapier op de bodem van een taartvorm & vet de zijkanten in (kan met solo bakboter of met wat arachide olie). Weeg de havermout & blend fijn tot een soort van meel. Meng deze met de amandelmeel & 5 eetlepels agavesiroop. Nadien voeg je de kokosolie & vanille korreltjes toe en meng je tot een smeuïg geheel. Plet de speculoosjes fijn & meng onder het deeg. Breng deze op de taartbodem & druk goed stevig aan. Zet in de oven voor 15 minuten & laat helemaal weer afkoelen nadien.
2. Taart zelf Leg 4 blaadjes gelatine in een kommetje water. Warm de melk op in een pannetje, tot het net niet kookt. Meng deze met de geweekte blaadjes gelatine. Meng in een aparte kom de skyr met 2 eetlepels agavesiroop & wat vanille korrels. Voeg hieraan de melk met gelatine toe & meng. Giet dit mengsel op de afgekoelde bodem & laat 2u opstijven in de koelkast. Breng ondertussen de bessen in een kookpannetje met 2 eetlepels agavesiroop tot je een mooie coulis krijgt. Zeef nadien het geheel zodat de pulp achterblijft & behoud enkel de mooie heldere coulis. Week 3 blaadjes gelatine in een kom water & voeg nadien toe aan de bessencoulis. Breng de coulis op de opgesteven taart & laat opnieuw 2u in de koelkast zitten. Eens klaar kan je mooi afwerken met rood fruit of zelfs crumble van speculoos.

Smakelijk!
Gebaseerd op het recept van Elien's Cuisine, met een touch van Viteau :-)