top of page

Olijfolie

Veel mensen weten dat olijfolie gezond is & dat deze gezonde vetten bevat... Maar nog te weinig mensen weten welke olijfolie ze best kopen, hoe de olijfolie die ze elke dag eten eigenlijk gemaakt wordt, of je nu mag bakken in de olijfolie of niet.. Viteau's got your back!

Olijfolie - Webinar .png
Olijfolie - Webinar .png

Prijs

De prijs van een olijfolie kan sterk variëren naargelang of de olijven van vroege of late pluk zijn, alsook het land van herkomst. In de supermarkt vinden we grote flessen olijfolie (vb. Bertolli), soms van een halve liter, met een prijs van ongeveer 5 euro. Dit is praktisch niet mogelijk prijs-kwaliteit gezien. Een olijfolie, met 100% olijfolie in, zit al gauw rond de 9 euro voor een halve liter. Zo ben je zeker dat de olie niet vermengd is met andere oliën & dat de fles geschikt is om de olijfolie goed te beschermen tegen oxidatie bv. 

Oxidatie wil zeggen dat zuurstof de goede stoffen in de olijfolie zal afbreken. Dit wil je ten allen tijde vermijden.

Gezondheid

Olijfolie is enorm rijk aan onverzadigde vetzuren. Deze zijn heel voordelig voor de slechte cholesterol. Op deze manier is olijfolie erg goed in het voorkomen van hart- & vaatziekten. Ook is deze olie een bron van anti-oxidanten (vitamine E vb.) , welke ons gaan beschermen tegen schadelijke radicalen uit de omgeving. Op deze manier helpt olijfolie ook onze huid gezond & stralend houden. 

Ontwerp zonder titel (2).png
Olijfolie - Webinar .png

Mestral olijfolie

Dit is de olijfolie waar ik zelf dagelijks mee werk. Olivier van The Taste Company vertelde me over deze olie. Het is een olie waar Sandra Bekkari ook erg fan van is.

De olijven in de olie zijn van late pluk, afkomstig uit Noord-Spanje. Het is een zachte olie, met een zuurtegraad van 0,2%, dus deze zal niet erg prikken in de keel achteraan. Je kan deze perfect gebruiken in een salade, maar ook om in te bakken & stoven. 

Voor een halve liter betaal je 9,75 euro. Hier ben je zeker dat de olie goed luchtdicht verpakt is & de olie niet zal oxideren. Ook mag je er zeker van zijn dat het om 100% olijfolie gaat. 

Meer informatie kan je altijd vragen aan mij persoonlijk. Ik ben zelf ook een verdeler van de olie dus je kan hem altijd via mij krijgen. 

O'Med Arbequina

Deze olijfolie bevat olijven van vroege pluk, afkomstig uit Zuid-Spanje. Deze olie is ook erg zacht, maar voornamelijk geschikt voor koude bereidingen (salades, aardappelsalade, dressings, ..). De olie is eerder fruitig dan kruidig. Deze olie is 100% Arbequina, wat dus wil zeggen dat je er zeker van kan zijn dat er alleen maar olijfolie in zit & geen andere oliën. De verpakking staat toe dat de olie perfect beschermd wordt tegen oxidatie. 

Voor 250 ml betaal je 7,65 euro. Verkrijgbaar bij mij!
 

Olijfolie - Webinar .png

O'Med Picual 

Ook deze olie bevat olijven van vroege pluk uit Zuid-Spanje. Deze olie is heel fruitig & bevat sterke tomatenaroma's (is dus bijvoorbeeld ook heel lekker bij tomaat-mozarella). Deze olie is dus iets pittiger & is best te gebruiken in koude bereidingen. Deze olie is 100% Picual, wat dus wil zeggen dat je er zeker van kan zijn dat er alleen maar olijfolie in zit & geen andere oliën. De verpakking staat toe dat de olie perfect beschermd wordt tegen oxidatie. 

Voor 250 ml betaal je 7,65 euro. Verkrijgbaar bij mij!

Vragen of interesse?

Contacteer mij gerust!


Binnenkort plan ik om een tasting & workshop te organiseren!
Hou de website in het oog.

bottom of page